En dag på Skorpan

Skorpan öppnas av personal kl 06.30. Barnen droppar in en efter en och när man ska säga hej då till föräldrarna går det utmärkt att vinka i vårt ”vinkfönster”. På morgonen myser vi med en bok, pysslar med en pärlplatta eller bygger en koja.

Klockan 07:30 serveras frukost bestående av gröt eller fil samt smörgås. Mellan 08:30 och ca 09:30 har vi sedan fri lek, inomhus eller utomhus. I den fria leken tränas många olika förmågor som man har mycket nytta av längre fram i livet. Kanske blir det en familjelek i vår fina hemvrå, byggande med tågbanan eller så fortsätter leken med kojan från morgonen.

Runt 09:30 har vi fruktsamling, inomhus eller utomhus, som det passar barnen och verksamheten. Då sjunger vi sånger, leker lekar, läser ramsor eller helt enkelt bara pratar med varandra om hur vi mår och vad för spännande saker vi ska hitta på under dagen. Sedan är det dags att gå ut på vår stora härliga gård, om vi inte redan är ute. Här kan vi cykla och stoja hela förmiddagen. Ibland lagar vi mat ute vid grillplatsen eller så går vi till skogen eller varför inte göra ett besök vid någon lekplats i närheten?

Vid 11:15 är det dags för lunch som vår kokerska Carina lagar åt oss. Undrar vad som står på menyn idag? Är det kanske vår favorit, den spännande Djungelkycklingen? Eller fiskgrytan som värmer våra frusna vintermagar? Jaktlådan är en annan favorit som vi gärna äter flera portioner av.

Efter lunch vilar vi oss. De ynge barnen sover på vår fina sovaltan. De äldre barnen vilar genom att lyssna på en bok eller på en madrass med en cd-saga. Skönt med lite lugn och ro när magen är full med mat! Efter vilan brukar vi gå ut en stund, eller vara inne och pyssla. Klippa fina bilder i tidningar är roligt och bygga med lego.

Någon gång runt 14:00 äter vi mellanmål inne eller ute, sedan är det full fart igen. Oftast går vi ut och rör på oss en stund. Gräva något fint i sandlådan eller gunga lite, det är härligt på eftermiddagen.

Innan man vet ordet av är det dags att gå hem och förskolan stänger när klockan är 17:00.

Uppdaterad 2017-06-05 av Therese Holmberg

Utskriftvänlig version